SPROEIDROGERS

Bij Dutch Drying Systems hebben we een eigen sproeidroger ontwikkeld. Deze droger onderscheidt zich op een aantal cruciale punten van drogers van de andere aanbieders van sproeidrogers. Zo hebben we onder meer een speciaal ontworpen luchtverdeel- en afzuigsysteem.

Sproeidrogen is een industriële methode die het mogelijk maakt om poeder te vormen uit een oplossing. Levensmiddelen zoals melkpoeder en weipoeder worden op deze manier ontwikkeld. Dankzij sproeidrogen krijgen producten een langere houdbaarheid, een lager gewicht en kleiner volume.

Tijdens het droogproces kan het materiaal in vloeibare vorm eerst worden geconcentreerd door middel van een vacuum valstroomindamper. Vervolgens wordt het product onder hoge druk verneveld. Hierdoor ontstaan kleine druppeltjes die bestaan uit vloeistof met daarin vaste deeltjes. Hete lucht laat de vloeistof verdampen zodat alleen de droge deeltjes achterblijven. Sproeidrogen is mogelijk op verschillende productiecapaciteiten: van enkele kilo’s per uur tot meer dan 10 ton per uur.

Het droogproces in een installatie moet vanzelfsprekend plaatsvinden conform de wettelijke normen en eisen die bij de installatie en het betreffende product horen. Eén ding hebben al onze installaties gemeen: ze leveren allemaal superieure kwaliteit poederproducten.

Bij Dutch Drying Systems doen we er alles aan om de droogtechniek verder te verfijnen. Zo hebben we een uniek type filter voor sproeidrogers ontwikkeld: het DDS Top bag filter. In het DDS Top bag filter stroomt de te reinigen lucht van boven het filter in via vier grote inlopen. Dit zorgt voor een optimale verdeling van de luchtstroming in het filter. Voordelen: optimale kwaliteit van het poederproduct, minder storingen, gegarandeerd duurzaam, minder onderhoud en dus minder productieverlies en minder kosten!

Wervelbeddrogers
Maatwerkproducten